Αληθινά εγκλήματα

Τη σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι: Η γυναικοκτονία της Ανθής Λινάρδου

Episode Summary

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση της άγριας γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου που αναστάτωσε, τον Ιανουάριο του 2016, τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης.

Episode Notes

Ένα έγκλημα εν οίκω, με δράστη τον 40χρονο αγρότη Τάσο Τσιουχάρα και θύμα την κατά τρία χρόνια μικρότερη σύζυγό του. Η Ανθή Λινάρδου πλήρωσε με τη ζωή της την αντίληψη του άντρα – αφέντη, «ή εγώ ή κανείς». Όταν θέλησε να ρίξει τίτλους τέλους σ’ ένα γάμο που όχι μόνο δεν την γέμιζε, αλλά την πλήγωνε κιόλας, ο σύζυγός της την σκότωσε και την έθαψε στο χωράφι του, για να μην την βρουν ποτέ. Όμως, το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε και ο ίδιος κατέληξε στη φυλακή.
 

Στο podcast μιλούν: η κλινική ψυχολόγος, με εξειδίκευση στην νευροψυχολογία, τη δικαστική ψυχολογία και την εγκληματολογία και πραγματογνώμονας του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έως το 2022, Τέσσα Χριστοδούλου, προσπαθεί να «μπει» στο μυαλό του συζυγοκτόνουμ, η δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Ασημίνα Μαγκόλα, που ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, και προσπάθησε να αποδείξει ότι το έγκλημά του δεν ήταν προμελετημένο και ότι έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής ενώ υπάρχει και ο αντίλογος, από την δικηγόρο της οικογένειας της Ανθής, Παρασκευή Σαββίδου η οποία διηγείται χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της δίκης.